DAG VAN DE POPQUIZ 2020

Er zou nog een wonder kunnen gebeuren natuurlijk, maar eigenlijk kunnen we er wel van uitgaan dat
we de Dag van de Popquiz niet op de normale manier kunnen vieren. Geen overvolle kroeg, geen antwoordformulieren die gebroederlijk door worden gegeven en al helemaal niet schouder aan schouder meelallen met de grootste en kleinste hits.

Maar wat dan wel?

 
27 december 2020

Traditioneel is 27 december de Dag van de Popquiz en dat willen we in 2020 graag zo houden. We kunnen waarschijnlijk niet fysiek bij elkaar komen, maar we kunnen elkaar uiteraard wel online treffen! En dat gaan we doen op zondag 27 december om 20.00 uur. Meespelen mag in een team, of in je eentje en is helemaal gratis.

 

Opzet quiz

Vanzelfsprekend hebben wij het volste vertrouwen in jullie, maar om te voorkomen dat mensen elkaar gaan betichten van valsspelen, is de opzet van deze quiz anders dan normaal: opzoeken mag! Sterker nog, we raden het zelfs ten zeerste aan om dingen op te zoeken. Want alleen als je een ronde correct maakt, kun je door naar de volgende vragen. Als je dingen uit je hoofd weet, ben je uiteraard wel sneller en dat is dus waar deze quiz om draait: het team dat als eerste zijn complete antwoordformulier weet in te sturen, is de landelijke winnaar van de Dag van de Popquiz.

 

Benodigdheden

Om kans te maken op de overwinning is een goede internetverbinding daarom onmisbaar. Verder loont het zoals altijd om een zo gevarieerd mogelijk team samen te stellen en goede afspraken te maken over wie wat doet. Normaal gesproken raden we altijd aan om een schoonschrijver in je team te hebben en iemand die bier haalt, dit jaar heb je wellicht meer aan een sneltikker en een Zoom-coördinator.

Stel een team samen, test je internetverbinding en zet 27 december in je agenda!


REGLEMENT

  • Meespelen mag met zoveel teamleden als je maar wil
  • Shazam , Wikipedia, de Popencyclopedie, etc. het maakt niet uit, alle hulpmiddelen zijn toegestaan
  • Het team dat als eerste alle rondes op de juiste manier weet te doorlopen, het correcte e-mailadres weet te vinden en als eerste de mail met de alle gevraagde informatie stuurt, is de winnaar van de Dag van de Popquiz
  • Haperende internetverbindingen zijn geen reden voor hertelling en we voeren geen discussie over de uitslag!
  • Je kunt later inhaken, maar dan doe je niet meer mee voor de overwinning (dat betekent dus dat je geen kans maakt op de mooiste prijs die er is: de eeuwige roem!)