ROTOWN’S POPQUIZWEEK (6-9 OKTOBER 2015)

Dit jaar is er geen najaarseditie van de Popquiz Marathon (wel weer op 4 mei 2016) en om dat enorme gemis een beetje goed te maken, spelen we in oktober 4 popquizzen op een rij. Van 6 t/m 9 oktober kun je in Rotown, Rotterdam iedere avond met een andere quiz meespelen, elk met een ander thema. Deelname op dinsdag/woensdag/donderdag levert bonuspunten voor de vrijdag op!

Teamkaart per quiz = 5 euro
Passe-partout voor 4 quizzen = 15 euro
(een team mag uit maximaal 5 personen bestaan, één kaart/passe-partout per team)Dinsdag 6 oktober – HEAVY
We gaan er meteen stevig in, de eerste dag is voor de liefhebbers van het zwaardere werk. Denk jij bij Vader niet aan je papa, maar aan Poolse deathmetal en kun jij Kiss ook zonder make-up herkennen? Dan is dit jouw dag. We hebben 105 fragmenten in de categorie “bloed uit je oren” klaarstaan voor iedereen die pukkeltjes krijgt van disco en eczeem van singer-songwriters… HARD ROCK HALLELUJAH!

Woensdag 7 oktober – 80S VERANTWOORD
DON’T YOU WANT ME BABY, DON’T YOU WANT ME OOOOOHOOO.. Oké, die zit er dus niet in en TAKE OOOOOOOOOON MEEEEEEEE, TAAAAAAAAKE MEEEEEE OOOOON dit keer ook niet, maar wel 105 andere fragmentjes uit de jaren 80 waarvan minimaal de helft net zo gezellig mee te zingen is. We gokken erop dat de winnaars van deze quiz 35-plussers zijn, maar na de zoveelste 80s revival is natuurlijk alles mogelijk. Beenwarmers aan en quizzen maar!

Donderdag 8 oktober – 90S NOW
Een van de populairste rondes in de Popquiz Marathon, dus daarom ook in dit rijtje: een quiz die helemaal is gewijd aan de jaren 90. Grote knallers, alternatieve hits, een fotovraag en een supersnelle ronde, het zit allemaal in deze quiz. Heb je een Ray of een Anita in je team, dan krijg je van ons sowieso een bonuspunt. NO NO, NO NO NO NO!

Vrijdag 9 oktober – ALGEMEEN
De grande finale, de quiz der quizzen, hier moet elke quizliefhebber bij zijn: de Rotown Quiz. Al meer dan 13 jaar wordt ‘ie gespeeld door jong en oud en al meer dan 13 jaar noemen wij het “een avondje goudeerlijk quiz-vermaak van de bovenste plank”. En dat is het ook. Er zijn biertjes in overvloed, net te weinig zitplaatsen en de gezelligste fragmentjes van toen en nu. Stel een zo gevarieerd mogelijk team samen, haal je teamticket en COME OUT AND PLAY!STEMPELKAART VOOR BONUSPUNTEN
Op dinsdag, woensdag en donderdag krijg je een stempelkaart bij je antwoordformulier. Voor elke quiz die je meespeelt, krijg je een stempel. Elke stempel is bij de afsluitende algemene quiz 5 bonuspunten waard. Als je dus alle dagen meedoet, begin je vrijdag meteen al met 15 punten op de teller!
De stempelkaart komt op teamnaam te staan, dus je moet elke quiz onder dezelfde naam meespelen. Maar.. je mag wél van teamleden wisselen. Wil je op dinsdag je metalneefje inzetten en deze donderdag vervangen door de buurvrouw die alles van de jaren 90 weet? Wij vinden het best. Je mag alle geheime wapens inzetten, als je je maar aan deze regels houdt:
-        een team mag uit maximaal 5 personen per avond bestaan.
-        er wordt absoluut geen gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen.
-        bonuspunten worden alleen op de vrijdag toegekend als de stempelkaart bij het afhalen van de antwoordformulieren wordt ingeleverd. Bonuspunten gaan naar de teamnaam op de stempelkaart.VRIJDAG BONUSRONDE
Op vrijdag spelen we een supersnelle bonusronde voor extra veel punten. Het werkt zo:

Na ronde 1 krijg je 10 fragmenten van minder dan een seconde te horen. Op je bonusformulier schrijf je artiest en titel op. Je mag deze meteen inleveren, maar als het te moeilijk was, kun je ook nog even wachten. Na ronde 2 krijg je dezelfde fragmenten nog een keer te horen, maar nu laten we 2 seconden horen. Nog niet genoeg? Na ronde 3 hoor je 5 seconden van dezelfde fragmenten.

Waarom zou je dan al na de eerste ronde inleveren?
Voor de extra punten natuurlijk!

Bonusformulier inleveren na ronde 1 = elk correct antwoord is 5 punten waard
Bonusformulier inleveren na ronde 2 = elk correct antwoord is 3 punten waard
Bonusformulier inleveren na ronde 3 = elk correct antwoord is 2 punten waard

Heb je na ronde 1 dus bijvoorbeeld 6 x artiest en titel goed, is dat (12 juiste antwoorden x 5) 60 punten.
Heb je 8 x artiest en titel goed na ronde twee is dat (16 juiste antwoorden x 3) 48 punten.
Heb je alles goed na de derde ronde, dan krijg je (20 juiste antwoorden x 2) 40 punten.

Dat wordt dus goed rekenen wanneer het ’t voordeligste moment is om in te leveren..