MEEDOEN AAN DE DAG VAN DE POPQUIZ


Wil je op 27 december meespelen met de Dag van de Popquiz? Dat kan helemaal gratis en voor niks, alleen of in teamverband, gewoon vanuit je eigen huis. De quiz begint stipt om 20.00 uur, tot hoe laat het duurt, is een beetje afhankelijk van hoe snel je alle antwoorden kunt vinden, maar je zou ongeveer tussen 23.00 uur en 23.30 uur klaar moeten kunnen zijn.

AANMELDEN

Van te voren aanmelden is niet nodig. Je kunt op 27 december om 20.00 uur stipt naar ons Twitch-kanaal gaan en dan wordt alles vanzelf duidelijk. Wil je graag al eerder weten hoe alles precies in z’n werk zal gaan? Stuur dan een mail naar hoewerkthet@popquizmarathon.nl en je krijgt direct een mail met meer informatie. Maar echt, ook zonder die informatie kun je de quiz prima spelen!

OPZOEKQUIZ
Omdat we toch niet kunnen controleren of mensen hulpmiddelen gebruiken, is de quiz dit jaar zo opgezet dat het voor vrijwel iedereen noodzakelijk zal zijn om dingen op te zoeken. Je mag het natuurlijk proberen zonder Google, Top 40-site, of popencyclopedie, maar de kans is heel klein dat je dan de eindstreep haalt. Je moet namelijk een ronde goed doorlopen om door te kunnen naar de volgende set vragen.

BELANGRIJK

  • In elk ronde van de quiz ga je op zoek naar een e-mailadres. Dit is steeds een ANDER mailadres, mail dus niet naar info@popquizmarathon.nl of naar een mailadres van de vorige ronde, je moet echt het specifieke mailadres vinden om door te kunnen
  • Zet in het onderwerp van elk mailtje je teamnaam, zodat we je snel terug kunnen vinden voor de einduitslag
  • Als er in een ronde wordt gevraagd naar bepaalde antwoorden, dan moet je die in het eerste mailtje meteen geven. Komen er meerdere mails binnen van hetzelfde team, kijken we alleen naar de inhoud van de eerst ontvangen mail
  • Krijg je geen mail met toegang tot de volgende ronde? Check eerst je spamfilter. Zit daar ook niks in, dan is de kans groot dat je een fout hebt gemaakt. Nog een keer proberen dus….

DE UITSLAG
We doen ons uiterste best om hier zo snel mogelijk de volledige uitslag bekend te maken. We hebben geen idee hoeveel teams er mee zullen spelen, dus wellicht moeten we het op 27 december bij een top 10 houden en komen de andere teams de dag erna online.

Hoe wordt de uitslag bepaald? Je wordt op de volgende dingen beoordeeld:

  1. Snelheid inleveren ronde 8
  2. Correctheid van alle antwoorden
  3. Snelheid van inleveren ronde 4
  4. Snelheid van inleveren alle andere rondes

De kans is natuurlijk groot dat er nog steeds heel veel teams gelijk eindigen, daar is geen oplossing voor, we vermelden alle teams die gelijk zijn geëindigd in alfabetische volgorde op de site.

We weten ook dat je bij deze quiz afhankelijk bent van een snelle internetverbinding en dat sommige teams het technische voordeel hebben van een snelle mailserver. Het is niet anders… volgend jaar spelen we hopelijk gewoon weer in de kroeg en tellen we alles handmatig en wint alleen het team dat het meeste weet!